otsikkotaulu

 

Mallinrakennus

"Vanha kunnon" mallinrakennus on yhä voimissaan. Uutta potkua sille antaa alati kasvava pikamallibuumi, ja kyllä sellaisiakin osia rakentamaamme pienoismalliin voidaan laittaa, jos se palvelee tarkoitustaan. Mallinrakennus on paljon muutakin. Meillä ihan oikeasti sorvataan, jyrsitään ja hiotaan. Osia liimataan ja niitä maalataan kynäruiskulla. Erilaisia materiaaleja koneistetaan ja liitetään toisiinsa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Viimeistelytasosta riippuen malleihin voi jäädä vähän käsityön leimaakin. Niissä voi olla tarpeen mukaan myös toimintoja, aukileikattuja tai avattavia kohtia, valaistusta tai muuta vastaavaa. Malleista voidaan tehdä esikuvaansa pelkistetympiä, jos siten halutaan esimerkiksi kiinnittää huomiota johonkin tiettyyn kohtaan tai mallit voivat olla täydellisesti esikuvansa kaltaisia. Sanotaan mitä vaan, mutta mikään selitys, kuva tai kuvaruudulla pyöriteltävä 3D malli ei ole yhtä havainnollinen kuin hyvä pienoismalli. Se on konkreettinen, se on olemassa.

 

kuidutusrumpu

Kuidutusrumpu. Pituus 1500mm, puualustalla, johon kuljetuslaatikko voidaan kiinnittää. Materiaalit: Ruostumaton teräs, ABS, PVC, Mallinrakennusaine (Necuron), teräslankaa yms. Leikattu auki kohtia, joista voi nähdä koneen sisärakenteita. Sisällä valaistus.

 

bandvagn

Tela-ajoneuvo "Bandvagn". Etuosan sisätilat näkyvät ikkunoista, takaosan sisään ei näe. Ajoneuvon pituus 400mm. Mukana näyttelyvitriini ja kuljetuslaatikko. Valmistumateriaalit ABS, PMMA, PC, mallinrakennusaine (Necuron), teräslankaa yms.

 

höyrykuivausrumpu

Höyrykuivausrumpu. Toiminnallinen malli, jossa rumpuosa pyörii sähkömoottorilla (piilotettu käyttömoottorin jalustaan). Myös yksi sektori kuivausputkistoista on vedettävissä ulos irrotettavasta päädyn luukusta. Mallin mitat: 1700x640x730(kork.). Paino n. 60kg. Materiaaleja: MDF (koneen sokkeli), PVC, ABS, PMMA, PC, alumiini ja metallilanka yms.